Dokumentation i ældreområdet – en nødvendighed, men også en tidsrøver

KORA har i starten af 2014 begået en spændende rapport på vegne af Randers Kommune med henblik på at kvalificere arbejdet med at optimere dokumentationsindsatsen i kommunen. Rapporten er spændende af flere grunde, men giver også anledning til nogle spørgsmål.

Spændende er det at læse, at der hos plejepersonalet er en forståelse af, behovet for dokumentation omkring borgeren. Det er også interessant at se hvor meget tid, der rent faktisk anvendes på dokumentation i en almindelig arbejdsdag – for visse grupper er der tale om en væsentlig tidsrøver. Endelig er det spændende, men slet ikke overraskende, at en stor del af arbejdet med dokumentation, kommunikation og koordination foregår uden om de store sagssystemer (eksempelvis Care).

Men rapporten giver som nævnt også anledning til og stiller selv nogle spørgsmål.

Et vigtigt spørgsmål er selvfølgelig, om det er hensigtsmæssigt forsøge at samle mest muligt dokumentation, kommunikation og koordination i de store sagssystemer? Alt andet lige er de store sagssystemer mere tunge at arbejde med end andre tilgængelige kommunikationsværktøjer – vil det derfor ikke være mere hensigtsmæssigt at håndtere mest mulig kommunikation og koordination uden for sagssystemerne?

Et andet relevant spørgsmål er også, hvordan dokumentationsarbejdet bringes ned i øjenhøjde for alle medarbejdere på ældreområdet. For mange medarbejdere er det en fremmedartet øvelse at navigere rundt i it-systemer og skrive længere tekststykker, som skal kunne forstås af andre. Man kan frygte, at en stor minoritet distancerer sig fra arbejdet med dokumentation.

Du kan finde rapporten ved linket her.

Hos Inteiro tænker vi nyt, når det gælder administration af hjælpemidler. Vil du løfte administrationen af hjælpemidler, spare værdifuld tid og samtidigt øge tilgængeligheden til vejledninger etc., så kontakt os på info@inteiro.dk


;