#Smart med hjælpemidler 3

Der står rigtig mange ubenyttede hjælpemidler ude omkring i kommunerne. Men hvorfor – er det ikke pokkers dyrt? Vi er oprigtigt interesseret i at få dit bud.

 

Der betales kun én gang

For den enkelte kommune kan det give god mening at lade den specialdesignede kørestol stå på depotet i et par år, indtil behovet opstår. For kommunerne samlet set lyder det pokkers dyrt, at kørestolen ikke blot bliver ekspederet videre til den næste kommune, der har behovet.

Er det bøvlet ved at administrere hjælpemidlerne, eller skyldes det, at hjælpemidlerne er specieltilrettet og derfor ikke kan genanvendes? Eller måske noget helt tredje i form af, at det er forskellige kommunekasser, der betaler henholdsvis hjælpemidlet og driften af hjælpemiddeldepotet.

Sikkert er det, at der generelt ikke er specielt mange penge til at købe nye hjælpemidler for, og når først hjælpemidlet er anskaffet, er der sjældent et økonomisk incitament til at genanvende det på tværs af kommunerne.

 

Kan du knække koden?

Der er rigtig meget sund fornuft i at få de mange ubenyttede hjælpemidler i brug – fx via samarbejde mellem kommunerne. Det er de fleste enige om.

Kan du knække koden til gavn for vores alle sammens fælles økonomi? Vi har sammen med Varde, Næstved og Assens Kommune gjort et lille forarbejde og udviklet en web-side, hvor kommunerne kan sætte deres ubenyttede hjælpemidler til salg. Det var den nemme del.

Hvad skal vi og kommunerne videre gøre for at skabe et incitament, der sikrer en maksimal udnyttelse af ubenyttede hjælpemidler på tværs af kommunerne?

Er du en studerende, der søger efter et projekt. Eller kender du til området, og har et godt bud. Så hiv fat i os for en snak. Det vil vi sætte stor pris på.

Inteiro


;